Den spanske boliglånsprocess

Processen begynder først for alvor, når du har fundet din ejendom og har underskrevet købsaftalen med sælger.  Det er muligt, og oftest anbefalelsesværdigt, at starte med at opbygge boliglånsansøgningen før at købsaftalen underskrives.

Kontakt os

STEP 1

Bestem hvilken type boliglån der passer bedst til din situation

Spanish Mortgages

Når vi har diskuteret dit projekt og din finansielle situation, vil vi undersøge hvad de bedste muligheder er for dig. Det er vigtigt at du giver os den nødvendige information, når du udfylder vores sprøgeskema. Det er nemlig bedst, at vi forstår din situation til fulde, før vi kommer med forslag til den bedste løsning for dig.

STEP 2

Opbyg din boliglånsansøgning

Build-your-mortgage-request

Vi vil sende dig vores liste over de dokumenter, som spanske banker behøver til godkendelsesprocssen. Vi er forstående overfor det faktum, at nogle dokumenter kan være svære at anskaffe med kort varsel, men det er enormt vigtigt, at banken modtager en komplet ansøgning, hvis man ønsker et svar indenfor en rimelig tidsperiode. Det er bl.a. det vi er her for at hjælpe med. Hvis man ikke aflerverer en komplet ansøgning til banken vil dette skabe forvirring og yderligere forsinkelser.

STEP 3

Godkendelsesproces-sen

mortgage-underwriting-process

Når din komplette ansøgning er afleveret til banken, vil vi normalt få svar indenfor 5 arbejdsdage. Dette er så lang tid bankens risikoafdeling har til at vurdere din ansøgning. Afhængigt af det ønskede låns størrelse kan bankerne i visse tilfælde godkende lånet direkte fra filialen. Dette fremskynder normalt afgørelsen. Er lånet af en vis størrelse skal man dog regne med de nævnte 5 dage.
Takket være vores eksklusive aftaler med vores samarbejdsbanker, har vi adgang til de hurtigst mulige processer og på denne måde undgår vores kunder unødig forsinkelse i vurderingen af deres ansøgning.

STEP 4

Tilbuddet

Life-Insurance

Efter godkendelsen er det tid for banken at komme med et konkret tilbud på boliglånet – i Spanien kaldes dette ”oferta vinculante”. Tilbuddet afhænger altid af valueringen af ejendommen. Dette beyder bl.a., at hvis der er stor forskel imellem den aftalte købspris og valueringen, så har banken ret til at genoverveje tilbuddet. Normal vis skaber denne process dog ikke de store problemer. Det er også værd at bemærke, at de spanske banker sædvanligvis kræver, at du har en konto med dem, hvorfra du kan betale den månedlige ydelse på boliglånet.

STEP 5

Livs- og husforsikring

Mortgage-offer

I Spanien skal du lovmæssigt have en husforsikring, der som minimum dækker værdien af ejendommen, når du har et boliglån. Livsforsikring er derimod ikke et krav, men de fleste banker vil opmuntre dig til at have en, da det ser bedre ud på boliglånsansøgningen. De spanske banker vil i den forbindelse typisk forbedre den tilbudte rente, hvis du køber forsikringerne igennem dem.

STEP 6

Handlens afslutning

completion-time

Når du har underskrevet tilbuddet vil banken og notaren kontakte dig for at aftale at mødes så handlen kan afsluttes. Denne process tager normalt 2-3 dage, hvis alt går vel. Hvis yderligere dokumenter er påkrævet kan det dog tage længere. Dette afhænger således af hvor hurtigt de involverede parter får anskaffet de manglende dokumenter så handlen kan afsluttes ved notaren. Fra ansøgningen officielt påbegyndes (når banken har alle de nødvendige dokumenter og ansøgningen er komplet) til handlen kan afsluttes ved notaren, går der normalt ca. 3-4 uger, medmindre større problemer opstår.

*Vær venligst opmærksom på, at den nye lovgiving på boliglånsområdet i Spanien, som trådte i kraft i juni 2019, vil påvirke flere forskellige faktorer vedr. boliglånsprocessen i Spanien. Dette omfatter såvel forventede tidsrammer samt kvalifikationskrav afhængige af indkomstkilde og bopælsstatus.
Vi arbejder i øjeblikket på at opdatere vores information. Indtil dette arbejde er færdiggjort, beder vi jer venligst kontakte os via telefon eller e-mail for den mest opdaterede information til rådighed. Tak.

Mortgage Calculator

*Please note that the new Spanish mortgage law which came into force on the 1st of June 2019 is going to have an effect on many aspects of the mortgage process in Spain. This includes timeframes and eligibility depending on origin of income and residency status. We are working on updating our information. In the meantime, please contact us via phone or e-mail for the most recent information available. Thank you.

Blog

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.